Sosiaalisen median pelisäännöt

Sosiaalisen median pelisäännöt

Seuralle on päivitetty sosiaalisen median pelisäännöt.

1)  Sosiaalisessa mediassa voi yhteisistä asioista kertoa vasta, kun asioista on ensin tiedottanut seura.

2)  Jokaisella on oikeus yksityisyyteen. Kuvamateriaali ei saa julkaista ilman kuvattujen lupaa. Tästä poikkeuksena hallituksen päivittämät yleiset sosiaalisen median kuvat ja julkaisut, myös yhteistyökumppaneille annetut kuvat.

3) Valokuvia tai videoita ratsastustunneilta, tallituvasta tai tallista tai muista yhteisistä tapahtumista saa käyttää sosiaalisessa mediassa vain, jos siihen on kuvissa esiintyvien kavereiden lupa. Ratsastuskilpailut ovat sen sijaan julkisia tapahtumia ja niissä kuvaaminen on sallittua ilman erillistä lupaa.

5) Ratsastaessa ja seuran hevosia käsiteltäessä vältetään puhelimen käyttöä.

6)  Päivitykset tai niissä esiintyvät henkilöt eivät saa vaikuttaa negatiivisesti seuraan tai sen jäseniin.

7)  Päivityksissä ei kuulu arvostella muiden ratsastajien tai tallilla käyvien ratsastustaitoja, vaatetusta tai muutenkaan negatiiviseen sävyyn ketään lajin harrastajaa.

8)  Päivitykset, jotka voidaan tulkita provosoiviksi, rasistisiksi tai seksistisiksi eivät kuulu urheiluun eivätkä hyvään käytökseen - kiusaaminen on kiusaamista myös sosiaalisessa mediassa.

9)  Kaikki asiat eivät kuulu sosiaaliseen mediaan.

 

Säännöt WhatsApp-käyttäytymiselle

Imatran Ratsastajilla on käytössä useampi WhatsApp-ryhmä, jaettuna erilaisiin aiheisiin, kuten talkootoiminta. Lasten ja nuorten käytössä ovat Imatran Ratsastajat ja Iran hoitajat wa-ryhmät, joissa on seuran hallituksen jäseniä valvomassa keskustelua. Muiden wa-ryhmien keskustelua ei seuran toimesta valvota.

Pelisäännöt ovat tarpeen WhatsApp keskusteluille siinä missä julkisilla some-kanavilla. Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa, että kiusaaminen on kiusaamista myös somessa tai WhatsAppissa. Jokaisen huumorintaju ja kestokyky ovat erilaiset: sen minkä toinen kokee vitsiksi voi toisen mielestä olla loukkaavaa ja ahdistavaa.

Kannattaa myös muistaa, että vaikka WhatsAppissa viestitään ryhmissä, on keskustelu julkista: kuka tahansa ryhmän jäsenistä voi jakaa viestin, kuvan tai videon eteenpäin ja näin ryhmässä lähetyt viestit voivat päätyä myös kolmansien osapuolien saataville. Vastuu viestittelyn sisällöstä on aina jokaisella käyttäjällä itsellään.

Imatran Ratsastajat Ry toivoo jäsentensä keskustelevan Wa-ryhmissä asiallisesti ja muistavan että kaikki harrastajat tasosta riippumatta ovat yhtä arvokkaita ja kaikilla on samanlainen oikeus omaan harrastukseen. Jokainen ratsastaja kehittyy omaan tahtiinsa, harrastaa omalla tasollaan ja osallistuu toimintaan omien kykyjensä mukaan.