Opettajat

HUOM! TIEDUSTELUT KAIKKIEN PÄIVIEN OSALTA TÄÄLTÄ !

 

TUNTIVARAUKSET ENSISIJAISESTI HOPOTISSA www.hopoti.com

Heli Arponen ti ja ke tunnit

1) kuka olet?

Olen ratsastuksenohjaaja ja hevos/koirahieroja. Ratsastanut ja toiminut hevosten parissa yli 30 vuotta.

2) miten itse päädyit hevosharrastuksen pariin ja missä?

Jo pikkutyttönä hakeuduin innokkaasti hevosten pariin aina kuin siihen oli mahdollisuus. Piti päästä kaikkiin talutusratsastuksiin tapahtumissa sekä tuttavien työhevosella ratsastamaan. Aloitin säännöllisen ratsastuksen n. 10 vuotiaana Puntalassa Aino Ilvosen tallilla sekä IRan Tainion tallilla.

3) oma lempilajisi, saavutukset?

Lempilajini on kouluratsastus. Alkuun tosin tykkäsin eniten hyppäämisestä mutta sittemmin mieli muuttui. Tykkään myös tosi paljon maastoilusta. Tärkeimpiä saavutuksia minulle on ollut pronssimerkin suoritus ja ratsastuksen ohjaajaksi valmistuminen. Nuorempana kilpailin myös koulukisoissa pärjäillen mukavasti.

4) hevosfilosofiasi?

Hevoset ovat opettajan työkavereita. Siksi on tärkeää, että niiden hyvinvoinnista huolehditaan hyvin. Hyväntuulisten, terveiden ja pirteiden hevosten kanssa on mukava tehdä töitä sekä opettajan että ratsastajan. Omalta osaltani pyrin seuraamaan hevosten liikkumista ja mielialaa tarkalla silmällä jotta mahd. sairastumiset voitaisiin ehkäistä hyvissä ajoin. Muutama rapsutus tuntien lomassa aina kun ehtii, tuo hyvän mielen itselle ja toivottavasti myös hepalle.

5) minkälainen opettaja olet?

Opettajana yritän olla tasapuolinen kaikkia oppilaita kohtaan. Minusta on mukavaa ja mielenkiintoista opettaa kaikenlaisia oppilaita. Pyrin pitämään monipuolisia tunteja. Opettajana tahdon todella, että ratsastajana onnistut ja opit. Kun ratsastaja jaksaa yrittää, vaikka olisikin vaikeaa, tekee minuun aina positiivisen vaikutuksen. Tällä hetkellä minulla ei ole lempiaihetta, vaan tykkään opettaa eri aiheista tasapuolisesti.

.

Helin tavoittaa numerosta 050 531 3325 ja säpolla arponen.heli(a)gmail.com

 

 

Iida Savinainen ma ja la tunnit


1) kuka olet?

Olen opiskellut Ypäjän Hevosopistolla. Valmistun 2022 keväällä Hevospalvelutuottajaksi. (Terveyssyistä minusta ei ohjaajaa tule, mutta ohjaamisen näytöt tehtynä)

2) miten itse päädyit hevosharrastuksen pariin ja missä?

Aloitin ratsastuksen Iralla 2011. Hevosmaailmaan päädyin siskoni kautta, mutta varsinainen innostus on varmaankin lähtenyt keppihevosten sekä isovanhempien kesähevosen kautta, jolla saatiin toisinaan ratsastaa. Ratsastuskoulu vuosien jälkeen siirryin ratsastamaan pääosin projekteja ja nykyään mielenkiintoni on erityisesti nuorissa hevosissa.

3) oma lempilajisi, saavutukset?

Oma mielenkiinto on ollut aina esteratsastuksen puolella, mutta ratsastuskoulu aikoina kilpailin sekä koulua että esteitä seuratasolla hyvällä menestyksellä.

4) hevosfilosofiasi?

Tärkeintä on hevosen kunnioittaminen. Ohjaajana pidän hevosta työkaverina, en työvälineenä.

5) minkälainen opettaja olet?

Opettajana keskityn vahvasti istuntaan sekä hevosen ja ratsastajan väliseen yhteistyöhön. Keskityn myös teoriaan, sillä haluan, että ratsastajat ymmärtävät miksi ratsastaessa toimitaan ohjaamillani tavoilla.


Iidan tavoitat numerosta 041692718

Anu Jousinen  to ja pe tunnit

 


Anun tavoittaa puhelimitse 0400 756 758

Niina Oikkonen Tuurauksia

1) kuka olet?

Olen hevosharrasteohjaaja. Itse asiassa opiskelin 2009 -2010 ratsastuksen ohjaajaksi, mutta koska ihan viimeisen estekokeen näytössä hevonen kieltäytyi kahdesti, täydensin opinnot myöhemmin siten, että sain harrasteohjaajan tutkintopaperit.

2) miten itse päädyit hevosharrastuksen pariin ja missä?

Minuun pisti heppahöperökärpänen jo alakouluikäisenä. Ihailin koulun jälkeen hienoja hevosia ja kaunista ratsastusta Lappeenrannan varuskunta-alueella, missä Hubertusseura silloin sijaitsi. Myöhemmin sain sieltä hoitohevosen, ja vaikka ratsastukseen tuli koulu - ja opiskeluaikoina pitkiäkin taukoja, hakeuduin aina vaan takaisin hevosten pariin. Kun sain ensimmäisen työpaikkani, hommasin heti ensimmäisen hevoseni 25-vuotiaana.

3) oma lempilajisi, saavutukset?

Kouluratsastus on se, mikä on hivellyt silmiäni alusta alkaen. Se myös antaa parhaat kicksit satulassa, kun alle osuu hevonen, jonka kanssa homma sujuu kuin tanssi. Tärkein saavutus on se että olen kehittynyt hitaasti mutta varmasti hevosystävälliseksi ratsastajaksi ja hevosenomistajaksi. Suurinta on se että oma tytärpuoleni kulki matkassani tallilla 6-vuotiaasta aikuiseksi asti, ja näen hänen ratsastavan kevyesti ja kohtelevan hevosia empaattisesti ja kunnioittavasti.

4) hevosfilosofiasi?

Olen käyttänyt hevosia myös työssäni mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kanssa, sekä hevosavusteisessa työssä vammaispalveluiden asiakkaille. Hevonen jakaa kaikki tunnetilat, mitä ihmisellä voi olla, ja lukee elekieltä niin, ettei tarvita sanoja. Se lainaa jalat liikuntakyvyttömälle ja tarjoaa parastaan urheilijalle. Urheilussa sen realistinen kapasiteetti on otettava huomioon ja vaadittava vain sen verran mihin se on luotu, ja ymmärrettävä, että se ei koskaan tee huonosti kiusatakseen ratsastajaa. Motivaatio on asia erikseen, ja kukapa ei tekisi töitä tosissaan, jos siitä saa riittävästi kiitosta ja kunniaa!

5) minkälainen opettaja olet?

En ole itse kilpailuhenkinen, vaan puhtaasti sellainen turvallisuushakuinen elämysten kalastelija. Sellaisia elämyksiä pyrin aikaansaamaan oppilaillekin tunneilla, että syntyy oivallus, tai tunne, ihan pienistä asioista jotka jäävät mieleen. Että ratsastajalla olisi sellainen olo, että hevonen on kuulolla, ja saisi jonkun palasen loksahtamaan kohdalleen, oli se sitten puhtaasti teknistä osaamista tai ymmärrystä hevosta ja sen maailmaa kohtaan.

Niinan tavoitat parhaiten tekstiviestillä p. 050 339 3605 (vuorotyö) tai sähköpostitse niina.oikkonen(ät)gmail.com.