Opettajat

HUOM! TIEDUSTELUT KAIKKIEN PÄIVIEN OSALTA TÄÄLTÄ !

 

TUNTIVARAUKSET ENSISIJAISESTI HOPOTISSA www.hopoti.com

Iida Savinainen ma ja la tunnit


1) kuka olet?

Olen opiskellut Ypäjän Hevosopistolla. Valmistun 2022 keväällä Hevospalvelutuottajaksi. (Terveyssyistä minusta ei ohjaajaa tule, mutta ohjaamisen näytöt tehtynä)

2) miten itse päädyit hevosharrastuksen pariin ja missä?

Aloitin ratsastuksen Iralla 2011. Hevosmaailmaan päädyin siskoni kautta, mutta varsinainen innostus on varmaankin lähtenyt keppihevosten sekä isovanhempien kesähevosen kautta, jolla saatiin toisinaan ratsastaa. Ratsastuskoulu vuosien jälkeen siirryin ratsastamaan pääosin projekteja ja nykyään mielenkiintoni on erityisesti nuorissa hevosissa.

3) oma lempilajisi, saavutukset?

Oma mielenkiinto on ollut aina esteratsastuksen puolella, mutta ratsastuskoulu aikoina kilpailin sekä koulua että esteitä seuratasolla hyvällä menestyksellä.

4) hevosfilosofiasi?

Tärkeintä on hevosen kunnioittaminen. Ohjaajana pidän hevosta työkaverina, en työvälineenä.

5) minkälainen opettaja olet?

Opettajana keskityn vahvasti istuntaan sekä hevosen ja ratsastajan väliseen yhteistyöhön. Keskityn myös teoriaan, sillä haluan, että ratsastajat ymmärtävät miksi ratsastaessa toimitaan ohjaamillani tavoilla.


Iidan tavoitat numerosta 041692718

Heidi Tauriainen ti ja ke tunnit kevät 2024 alkaen

1)Kuka olet?

Olen Ypäjän Hevosopistolta vuonna 2017 valmistunut ratsastuksenohjaaja. 

2)Miten itse päädyit hevosharrastuksen pariin ja missä?

Hevoset ovat olleet aina osa elämääni oman äitini kautta, joka tuolloin harrasti itsekin ratsastusta. Aloitin itse ratsastamisen sukulaisten ponilla jo hyvin pienenä.  Siirryin nopeasti ratsastuskoulusta omalla hevosella treenaamiseen jo ala-asteella. Tuolloin oli äitini Suomenhevonen Lillan-Tähti innoittamassa kouluratsastuksen saloihin.

3)Oma lempilajisi, saavutukset?

Olen aina ollut enemmän kouluratsastukseen kallellaan. Omat hevoseni ovat olleet alussa hyvinkin raakoja  ja on yhdessä opeteltu kuinka ratsuttaa hevosta samalla, kun itse opettelee ratsastamaan. Kilpaillut olen seura- ja aluetasolla hyvällä menestyksellä.

4) Hevosfilosofiasi

Rakasta hevosta ensin ja vasta sitten suuria tavoitteitasi. Yhteisen sävelen löytäminen hevosen ehdoilla sen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtien.

Hevoset ovat meidän tärkeimpiä työkumppaneita, jolloin niistä on tärkeää huolehtia ensiluokkaisen hyvin. 

5) Minkälainen opettaja olet ?

Olen opettajana reilu, tarpeeksi vaativa ja keskityn suurella intohimolla ratsastajan istunnan kehittämiseen. Kukaan meistä ei koskaan ole “valmis”, jolloin on tärkeää myös vahvistaa ratsastajien itsetuntoa jatkaa virheiden kautta onnistumiseen. 

Arvostan sinnikkyyttä ja aitoa halua oppia. Kannustan keskustelemaan tunneillani ja löytämään itse myös ratkaisuja tehtävien ongelmiin ilman, että heti saa helpon vastauksen. Pyrin siihen, että taito ratsastaa kehittyy myös kohti itsenäisempää ratsastamista, vaikka opettajan apu onkin paikalla.

0503877998 (viesti, whatsapp)

imatranratsastajat.toiminta@gmail.com

Heli Arponen ti ja ke tunnit

1) kuka olet?

Olen ratsastuksenohjaaja ja hevos/koirahieroja. Ratsastanut ja toiminut hevosten parissa yli 30 vuotta.

2) miten itse päädyit hevosharrastuksen pariin ja missä?

Jo pikkutyttönä hakeuduin innokkaasti hevosten pariin aina kuin siihen oli mahdollisuus. Piti päästä kaikkiin talutusratsastuksiin tapahtumissa sekä tuttavien työhevosella ratsastamaan. Aloitin säännöllisen ratsastuksen n. 10 vuotiaana Puntalassa Aino Ilvosen tallilla sekä IRan Tainion tallilla.

3) oma lempilajisi, saavutukset?

Lempilajini on kouluratsastus. Alkuun tosin tykkäsin eniten hyppäämisestä mutta sittemmin mieli muuttui. Tykkään myös tosi paljon maastoilusta. Tärkeimpiä saavutuksia minulle on ollut pronssimerkin suoritus ja ratsastuksen ohjaajaksi valmistuminen. Nuorempana kilpailin myös koulukisoissa pärjäillen mukavasti.

4) hevosfilosofiasi?

Hevoset ovat opettajan työkavereita. Siksi on tärkeää, että niiden hyvinvoinnista huolehditaan hyvin. Hyväntuulisten, terveiden ja pirteiden hevosten kanssa on mukava tehdä töitä sekä opettajan että ratsastajan. Omalta osaltani pyrin seuraamaan hevosten liikkumista ja mielialaa tarkalla silmällä jotta mahd. sairastumiset voitaisiin ehkäistä hyvissä ajoin. Muutama rapsutus tuntien lomassa aina kun ehtii, tuo hyvän mielen itselle ja toivottavasti myös hepalle.

5) minkälainen opettaja olet?

Opettajana yritän olla tasapuolinen kaikkia oppilaita kohtaan. Minusta on mukavaa ja mielenkiintoista opettaa kaikenlaisia oppilaita. Pyrin pitämään monipuolisia tunteja. Opettajana tahdon todella, että ratsastajana onnistut ja opit. Kun ratsastaja jaksaa yrittää, vaikka olisikin vaikeaa, tekee minuun aina positiivisen vaikutuksen. Tällä hetkellä minulla ei ole lempiaihetta, vaan tykkään opettaa eri aiheista tasapuolisesti.

.

Helin tavoittaa numerosta 050 531 3325 ja säpolla arponen.heli(a)gmail.com

 

 

Anu Jousinen  to ja pe tunnit

 


Anun tavoittaa puhelimitse 0400 756 758