Seura

Imatran Ratsastajat ry, IRa, on perustettu vuonna 1982.
Seura toimii Tainionkosken alueella sijaitsevalla tallilla. Alueeseen kuuluu 28 hevosen ja ponin talli, kolme ratsastuskenttää, maneesi ja lukuisat tarhat.

IRa on ollut Sinettiseura vuodesta 2012 ja järjestelmän vaihduttua on nyt Tähtiseura Lapset ja Nuoret alueella, v. 2018 alkaen. Aikuisten alueen tähtiseura-valmistelu on käynnissä.

Seuraan kuuluu lähes 200 jäsentä. Seuralaiset järjestävät aktiivisesti harjoituskilpailuja, valmennuksia ja muita tapahtumia. Seuralaisia kilpailee alue- ja kansallisella tasolla koulu- ja esteratsastuksessa.

Seuran toimintaa ohjaa ja kehittää hallitus ja seuran ajantasaiset turvallisuusasiakirja ja toimintalinja löytyvät tallin ilmoitustaululta. Seuralle on tehty myös liiketoimintasuunnitelma.

Seuran arvot

1. Hevosen hyvinvointi
Hevosten fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on meille tärkeää. Huolehdimme tallimme hevosten liikunnan ja levon sopivasta suhteesta. Pidämme huolta, että rokotukset, kengitykset ja madotukset hoidetaan säännöllisesti ja eläinlääkäri kutsutaan paikalle aina tarvittaessa. Hevosten ruoan tulee olla laadukasta ja juomaveden puhdasta. Hevosten ja karsinoiden puhtauteen kiinnitetään huomiota. Yleisten talli- ja laidunolosuhteiden tulee aina olla hyvät.

2. Turvallisuus
Pyrimme siihen, että tallilla sekä ihmisillä että hevosilla on turvallinen tunne. Maneesin ja ratsastuskenttien pohjien tulee olla hyvässä kunnossa. Tallin paloturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota ja kulkureitit pidetään avoimina. Ratsailla kaikkien tulee käyttää kypärää ja turvaliivin käyttö etenkin estetunnilla on suositeltavaa, hevosen varusteiden tulee olla ehjät ja sopivat. Ratsastuskouluhevosten koulutustasoon ja sopivuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Maastoratsastuksessa noudatetaan liikennesääntöjä ja yleistä varovaisuutta, lisäksi ratsastajilla tulee olla huomioliivit.

3. Monipuolisuus
Seuramme tarjoaa monipuolista ja –tasoista ratsastusurheilua. Tarjolla on koulu- ja esteratsastusta sekä kilpailutoimintaa. Ratsastustunteja järjestetään eri tasoisina, lisäksi on lasten talutustunteja, yksityisvalmennusta ja erityiskursseja. Ratsastuksen lisäksi on mahdollisuus osallistua hevosten hoitoon.

4. Reilu yhteispeli
Toimintamme on avointa ja kaikki osapuolet huomioivaa. Tiedotamme ajoissa muutoksista ja tulevista tapahtumista. Kannustamme ja autamme toisiamme ja olemme ystävällisiä kaikille. Osallistumme kykyjemme mukaan talkootoimintaan.

5. Osana yhteisöä
Talli on ilo niskalampelaisille. Pidämme tallipihan siistinä ja korjaamme hevosten jätökset katualueilta. Muistamme tervehtiä ohikulkijoita hevosten kanssa maastoillessa. Tallimme on avoinna vierailijoille tallin aukioloaikoina.