Koronatiedote 9.10.2020!

9.10.2020

Koronatilanteen nyt huonontuessa myös Imatran alueella on syytä kerrata ja tarkentaa ohjeistuksia! Uutena asiana suosittelemme maskin käyttöä maneesin katsomossa!

Ratsastustoiminnassa ja tallilla liikkuessa tulee noudattaa yleisiä hygieniaohjeistuksia!

Tarkempia toimintaohjeita, jotka koskevat kaikkia tallilla liikkujia:
* Tallille saa tulla vain täysin terveenä.

* Maneesin katsomossa suosittelemme käyttämään maskia, jos siellä on henkilöitä useammasta perheestä.
* Asiaton oleskelu tallilla on toistaiseksi kielletty!

* Pyrkikää pitämään vähintään 1,5m etäisyyttä toisiinne. Huolehtikaa käsien pesusta, tallilla on saippuaa ja paperisia käsipyyhkeitä sekä käsidesiä.

* Jos ratsastaja on menossa koronatestiin tai odottaa testituloksia, tallille tuleminen on kielletty.
* Mahdollisen koronakaranteenin aikana tallille tuleminen on kielletty.
* Ulkomailta Suomeen palanneet ovat tervetulleita tallille vasta 10 vuorokauden päästä Suomeen saapumisesta.

* Mikäli harrastajalla todetaan tallilla olon aikana epäilyttäviä oireita, ratsastuksenohjaaja tai tallityöntekijä on velvoitettu puuttumaan asiaan ja keskeyttämään tallilla ja/tai ratsastustunnilla olon. Lapsiratsastajien huoltajien pitää tulla hakemaan oireileva lapsi kotiin pyydettäessä.
* Jos ratsastaja tai tallilla muuten käynyt saa positiivisen tuloksen koronatestistä, on siitä ilmoitettava välittömästi Imatran Ratsastajat Ry:n puheenjohtajalle Tarja Juotasniemi-Rutaselle (p. 040 7199 620), jotta pystymme ilmoittamaan kaikille altistuneille tilanteesta.
* Ratsastustuntien mahdollisesta peruuntumisesta tulee Hopotiin normaalit tallikortit.
* Peruminen koronaan liittyvän syyn vuoksi oikeuttaa tallikorttiin myös saman päivän peruutuksissa, mutta niistä on aina ilmoitettava opettajalle myös viestitse. Mikäli kortin voimassaolo uhkaa koronan vuoksi päättyä liian aikaisin, ole yhteydessä Tarjaan tai omaan opettajaan, niin aikaa on mahdollista jatkaa.

* Talutustunnit ja Drive In -talutukset jatkuvat toistaiseksi normaalisti, turvavälejä noudattaen.

* Hoitajat tulevat tallille arkisin aikaisintaan klo 15, eli tallityöntekijän työpäivän jälkeen. Tallilla viivytään vain toimiin kuluva aika.
* Tallilla vältetään tarpeetonta oleskelua – paikalla ovat vain ko. tunnin ratsastajat ja tuntiavustaja sekä mahdollisesti pienimmillä yksi saattaja, ja vain tarvittavan ajan, ei koko iltaa.

* Välttäkää tarpeetonta kokoontumista tallituvassa tai tallissa ja ylimääräistä läpikulkua. Tallin uudella puolella liikkuvat vain yksityishevosten ja Pamin ja Bean kannalta tarpeelliset henkilöt, pikkuovesta saa kuitenkin kulkea tallitupaan ja eteenpäin. Kuulumisten vaihtoon on ulkona reilusti tilaa!

* Tallilla noudatetaan edelleen THL:n yleisiä ohjeistuksia sekä SRL:n (=Suomen Ratsastajainliitto) ohjeita

 

Lisätietoja tarvittaessa Tarjalta, p 040 7199 620 (sms, WhatsApp)

Imatran Ratsastajat ry hallituksen puolesta 
Tarja Juotasniemi-Rutanen pj

Ps. Ohjeistuksen päivityksessä on luvalla käytetty apuna Uinti Imatran ansiokasta ohjetta, jos joku tarkkasilmä jotain yhteneväisyyksiä huomaa!