Muutoksia koronaohjeistukseen 1.3./10.4./26.4.2021 !

28.2.2021

Alla Imatran Ratsastajien päivitetyt koronavarotoimet. Seuran hallitus edellyttää kaikkien noudattavan tarkennettuja ohjeita tallilla käydessään. Tällä tavalla pystymme turvaamaan tallin toiminnan ja jatkamaan harrastamista turvallisesti.

Koronatilanteen huononnuttua voimakkaasti muuttuvat tallin koronaohjeistukset 1.3.2021 alkaen toistaiseksi!

Muutoksissa ohjeita koskien erityisesti maskien käyttöähoitajia, talutustunteja sekä rästi- ja irtotunteja ja tuntien varaamisaikaa.

 

Ratsastustunnit jatkuvat toistaiseksi lähes normaalisti.

Tallissa on maskipakko 12 vuotta täyttäneillä asiakkailla, suositus 2011 syntyneistä lähtien kuten kaupungin kouluissakin.

 

Asiaton oleskelu tallissa on kielletty!

 

Tallirakennukseen voivat tulla sisälle vain tuntiratsastajat, taluttajat ja tuntiavustajat, sekä yksityishevosten huoltajat. Poikkeus: saman perheen jäsen voi avustaa ratsastajaa tallissa hevosen kuntoon laitossa.

Talliin tullaan max 30 min ennen omaa tuntia/talutusta ja sieltä poistutaan viimeistään 30 min oman tunnin tai talutuksen jälkeen.

Saattajat, katsojat ja kuvaajat eivät saa toistaiseksi tulla talliin tai maneesiin.

Hoitajat eivät toistaiseksi voi tulla tallille hoitopäivinä, paitsi jos heidän kanssaan on sovittu saapumisesta avustamaan tai taluttamaan

 

10.4. alkaen rästi- ja irtotunteja saa varata, tuntien varaukset pitää tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 24 mennessä, eli ei enää samana päivänä klo 12 mennessä. Peruutusaika 12h säilyy ennallaan. Rästikorttien voimassaoloa jatketaan tarvittaessa, ole yhteydessä Tarjaan.

 

Talutustunnit jatkuvat 26.4. alkaen! Kaikki käyttävät maskeja!

Talutustunnit pidetään ulkona.Taluttaessa suositellaan omia taluttajia, jos se suinkin on mahdollista.
Talutusratsastajat käyvät vain tallituvassa hakemassa tarvitsemansa kypärät ja liivit ja odottavat vuoronsa alkua ulkona. Saattaja voi olla mukana tässä vaiheessa jos häntä ehdottomasti tarvitaan.
Taluttajat laittavat hevoset valmiiksi ja tuovat ne ulos. Saattaja avustaa ratsastajan hevosen selkään jos mahdollista.
Huom poikkeus! jos taluttaja ja talutusratsastaja ovat samasta perheestä voi ratsastaja olla mukana tallissakin laittamassa hevosta kuntoon.
Halutessa taluttaja ja/tai ratsastaja voivat riisua maskin kun ratsukko lähtee liikkeelle.

 

Tallilla on noudatettava 2m turvavälejä! Olkaa tarkkoja käsihygieniasta, tallilla on tarjolla käsidesiä, saippuaa ja paperisia käsipyyhkeitä. Otathan omat maskit mukaan!

Ratsastustoiminnassa ja tallilla liikkuessa tulee noudattaa yleisiä hygieniaohjeistuksia!


* Tallille saa tulla vain täysin terveenä.

* Jos ratsastaja on menossa koronatestiin tai odottaa testituloksia, tallille tuleminen on kielletty.
* Mahdollisen koronakaranteenin aikana tallille tuleminen on kielletty.
* Ulkomailta Suomeen palanneet ovat tervetulleita tallille vasta 14 vuorokauden päästä Suomeen saapumisesta.

* Mikäli harrastajalla todetaan tallilla olon aikana epäilyttäviä oireita, ratsastuksenohjaaja tai tallityöntekijä on velvoitettu puuttumaan asiaan ja keskeyttämään tallilla ja/tai ratsastustunnilla olon. Lapsiratsastajien huoltajien pitää tulla hakemaan oireileva lapsi kotiin pyydettäessä.
* Jos ratsastaja tai tallilla muuten käynyt saa positiivisen tuloksen koronatestistä, on siitä ilmoitettava välittömästi Imatran Ratsastajat Ry:n puheenjohtajalle Tarja Juotasniemi-Rutaselle (p. 040 7199 620), jotta pystymme ilmoittamaan kaikille altistuneille tilanteesta.
* Ratsastustuntien mahdollisesta peruuntumisesta tulee Hopotiin normaalit tallikortit.
* Peruminen koronaan liittyvän syyn vuoksi oikeuttaa tallikorttiin myös saman päivän peruutuksissa, mutta niistä on aina ilmoitettava opettajalle myös viestitse. Mikäli kortin voimassaolo uhkaa koronan vuoksi päättyä liian aikaisin, ole yhteydessä Tarjaan tai omaan opettajaan, niin aikaa on mahdollista jatkaa.

* Välttäkää tarpeetonta kokoontumista tallituvassa tai tallissa ja ylimääräistä läpikulkua. Tallin uudella puolella liikkuvat vain yksityishevosten ja Pamin kannalta tarpeelliset henkilöt, pikkuovesta saa kuitenkin kulkea tallitupaan ja eteenpäin. Kuulumisten vaihtoon on ulkona reilusti tilaa!

* Tallilla noudatetaan edelleen AVI:n ja THL:n yleisiä ohjeistuksia sekä SRL:n (=Suomen Ratsastajainliitto) ohjeita

 

Lisätietoja tarvittaessa Tarjalta, p 040 7199 620 (sms, WhatsApp)

Imatran Ratsastajat ry hallituksen puolesta 
Tarja Juotasniemi-Rutanen pj